Нов инцидент в метрото скандализира берлинчани: непознат мъж бута по стълбите един от пътниците, който пада и се претъркаля многократно. Пострадалият е с тежки наранявания по главата и цялото тяло и е хоспитализиран.

Случаят много прилича на онзи от миналата година, по който беше осъден български гражданин, изритал в гърба нищо неподозираща жена. Неговата присъда е почти три години затвор.

Снимка: Berlin.de/Polizei

Властите публикуваха днес снимките на мъжа, който без видима причина удря силно в гръб човека пред него на стълбите на метрото на "Александерплац".

Жертвата пада и се търкаля по стъпалата надолу, удряйки могократно главата си в железните перила.

Новият инцидент е от нощта на 11 юни, но полицията в Берлин разпространи кадри от атаката едва днес. Органите на реда призоваха за помощ в издирването на нападателя, който е на възраст между 30 и 40 години, с тъмна коса, набит, облечен е в спортни дрехи и яке с голям рекламен надпис. 

Пострадалият е на 38 години и е бил ударен отзад по главата, докато слизал по стълбите на една от централните спирка на подземната железница.

По-рано полицията публикува още едно съобщение за агресия на друга спирка на метрото в Берлин. Интересното е, че отново е по трасето на линия  U8.

Снимка: Berlin.de/Polizei

Двама мъже атакуват трима младежи на ескалатора на спирката „Гезунбрунен”. Единият от младежите е ритан в лицето и също е пострадал. Случаят е от януари тази година, но едва сега става му се дава гласност.

Извършителите и на двете нападения засега са неизвестни.