Във Великобритания мерките на кабинета срещу COVID-19 станаха повод за присмех. След като в понеделник бяха отменени някои ограничения, в обществото и социалните мрежи последва цунами от коментари и въпроса: Ограничава ли се… сексуалният живот на поданиците?

Снимка: btvnovinite.bg

Правителството защити разпоредба в ограничителните мерки след твърдения, че забраната за пренощуване в друго домакинство, фактически, криминализира секса.

Новите правила забраняват на двама души от различни домакинства да се срещат на закрито място. Мерките бяха защитени и в Парламента. 

„Трябва да продължим внимателно и предпазливо, да работим за възстановяване на свободата в тази страна, като правим малки крачки напред и наблюдаваме резултата“, каза Мат Ханкок, министър на здравеопазването.

Снимка: btvnovinite.bg

Хаштагът #sexban започна да набира сила в „Туитър“ във Великобритания, а някои медии отбелязаха, че сексуалните отношения изглежда са разрешени на открито, но не и на закрито.

„Чудя се, бебетата родени след 9 месеца от двойки, които не живеят заедно, ще бъдат ли конфискувани?“, попита потребител на социалната мрежа.

Нарушителите на мерките са заплашени с глоба от 100 паунда, макар че правителството посочи, че няма правомощия да влиза по домовете, освен ако не подозира „сериозна престъпна дейност“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!