Египетският самолет може би е паднал в Средиземно море заради технически проблем. Това е нова неофициална версия, която се тиражира във френските медии. 

Самолет Еърбъс А320 на Иджиптеър от Париж за Кайро падна на 19 май в Средиземно море с 66 души на борда. Едва вчера френски кораби засякоха сигнал от една от черните кутии.

Според предварителен доклад на разследването, разпространен от телевизионния канал Франс 3, самолетът е извършил три аварийни кацания в рамките на денонощие преди катастрофата. И трите пъти системата за проблеми на борда се е включвала скоро след излитане.

Самолетът е спирал за проверка, но неизправност не е била открита. Техническите данни от проверките все още не са публикувани. Египетските власти обаче отричат твърденията.

Радиусът на издирване на черните кутии вече е ограничен от 5 на 2 километра. Вчера френски кораби засякоха сигнал от един от предавателите.

Преди да изчезне от радарите, машината е подала 7 автоматични съобщения за проблеми на борда до Египетските авиолинии. Задействали са се сигналите за дим в самолета, както и датчици за отваряне на прозорците в пилотската кабина. За момента властите не отхвърлят нито една от възможните версии за инцидента.