Андрю Пъздър, изпълнителен директор на верига за бързо хранене, който бе номиниран от президента Доналд Тръмп за министър на труда, официално оттегли кандидатурата си, предадоха Ройтерс и АФП.

„След внимателно обмисляне и разговори със семейството ми, аз се отказвам от номинацията за министър на труда. Въпреки че няма да служа в правителството, напълно подкрепям президента и високо квалифицирания му екип“, посочва Пъздър в декларация.

Според Ройтерс той се е отказал от номинацията, защото станало ясно, че няма да получи необходимата подкрепа от републиканците в Сената, за да бъде утвърден за министър – мнозина от 52-мата сенатори републиканци заявили, че няма да гласуват за него, а сенаторите демократи казали, че ще гласуват против кандидатурата му.

Решението на Пъздър се дължи на разкрития за минали епизоди личния му живот, добавя АФП. Неотдавна той признал, че в продължение на няколко години наемал „на черно“ домашна помощница, но по-късно изплатил със задна дата дължимите данъци.

Освен това след развода му през 1987 г. бившата му съпруга го обвинила в домашно насилие, въпреки че след това оттеглила обвиненията.