Няма вече чакащи български тирове в Доувър, Великобритания, съобщават от МВнР. На българските шофьори на тежкотоварни превозни средства са били направени задължителните тестове за коронавирус, след което са преминали през Доувър и са напуснали  Великобритания. 

На 22 декември 2020 г. френското правителство отвори границите си за влизащи от Великобритания граждани. Поради появата на новия щам на коронавируса всички пътуващи трябва да представят антигенен или PCR тест с отрицателен резултат, което може доведе до забавяне на преминаването на границата. 

Летище „Менстън” в Кент беше превърнато в импровизиран паркинг за чуждестранните товарни камиони, чакащи да преминат границата.

Към 23 декември 2020 г. на летището имаше общо 3750 чуждестранни камиона. По информация на посолството ни в Лондон, към момента в „Менстън” вече няма чакащи тирове, включително и български.

Британският министър на транспорта Грант Шапс е посочил, че към 26 декември в област Кент  от общо 15 526 теста за коронавирус, налице са само 36 положителни резултата, които представляват  едва  0,23% от извършените тестове.