Четирима души загинаха в открита мина в Босна от голямо количество отпадъчен материал от шахтите. Това е станало късно в събота в мина Дубраве в Тузла при нелегално извличане на въглища, предаде АФП, като се позовава на местните власти. Първоначалната информация беше за затрупани работници, но не беше ясно какво е състоянието им.

В този район приблизително по същото време бе регистриран трус с магнитуд 3,6. Не е ясно дали това има връзка с инцидента.

Предполагаме, че телата се намират под близо 4000 до 5000 куб.м. отпадъчен материал, който е паднал. Хората още не са намерени. "Очакваме това да стане до края на деня", заяви в ранния следобед минният инспектор Нугара Дуранович пред босненскта обществена телевизия FTV.

Четиримата мъже, които били затрупани късно снощи, са били открити мъртви тази вечер. Те отишли с два трактора да добиват въглища в мината след края на работния ден.

В Босна, където безработицата обхваща 40% от активното население, нелегалната експлоатация на мини е честа практика въпреки опасностите и предупрежденията на властите.

При инцидент през септември м.г. в подземната мина Разпоточие, в Зеница, петима миньори бяха убити от газ гризу.