Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати снощи, че е жертва на клевета, предаде Франс прес.

„От 11 март 2011 г. живея в ада на тази клевета”, коментира Саркози, като подчерта, че няма веществени доказателства за отправените срещу него обвинения.

Снощи бившият френски президент беше разпитан по обвинения в пасивна корупция, незаконно финансиране на предизборна кампания и незаконно получаване и притежаване на либийски публични средства.

Саркози обясни, че обвиненията срещу него са повдигнати въз основа на изявления на бившия диктатор Муамар Кадафи и негови приближени, както и на френско-либийския посредник Зиад Такиедин.

„Неведнъж е доказано, че той е получавал пари от либийската държава”, коментира Саркози.

Бившият френски президент подчерта, че по време на задържането си е опитал с всички сили да покаже, че не съществуват тежки и убедителни улики срещу него, които са условие за повдигане на обвинение.

„Осъзнавам, че това, в което съм заподозрян, е тежко”, заяви Саркози, като призова магистратите да преценят каква несправедливост би било да бъде съден поради манипулация на Кадафи или негови приближени.