Компанията за онлайн стрийминг „Нетфликс” обяви, че прекратява всякакви отношения с Кевин Спейси за сериала „Къща от карти” след отправените към актьора обвинения за сексуални посегателства, съобщиха световните агенции.

Компанията повече няма да финансира политическата драма, ако Кевин Спейси продължава да играе в нея.

„Нетфликс” ще търсят вариант да завършат сериала, но без участието на Спейси.

От компанията обявиха още, че няма да разпространяват филма „Гор”, в който актьорът е съпродуцент и играе ролята на писателя Гор Видал. Филмът е в постпродукция и се очакваше да излезе догодина.

От началото на седмицата зачестиха обвиненията срещу Кевин Спейси за сексуален тормоз. Към момента актьорът не е арестуван и не са му повдигнати обвинения.

Междувременно полицията на Ню Йорк събира доказателства за евентуален арест на Харви Уайнстийн за изнасилване. Повод за това е последното свидетелство срещу него, след като актрисата Пас де ла Уерта публично обвини продуцента, че я е изнасилил в апартамента ѝ два пъти през 2010 г.

Във Великобритания премиерът Тереза Мей въведе правила за поведение в партията си заради други твърдения за сексуален тормоз. В понеделник Мей ще се срещне с другите партийни лидери, за да търси начини за справяне с проблема.

Скандалите не подминаха и световни организации – за три месеца са подадени 31 жалби за сексуални посегателства срещу служители на ООН, съобщи говорителят на организацията.