Две жени бяха принудени да излязат в неплатен отпуск след скандална снимка, направена в американския Национален гробищен парк Арлингтън, която предизвика гнева на хиляди във Фейсбук, пише „Хъфингтън пост”.

Линдзи Стоун била в командировка през октомври, когато бил заснет кадърът. На него тя стои пред Гроба на незнайния войн, показва среден пръст и се прави, че крещи до табела с надпис „Мълчание и уважение”. След това го ъплоуднала в интернет.

Снимката, направена от нейна колежка, стана известна, след като потребители от социалната мрежа я разкритикуваха за непристойност и неуважение. Създадена бе и група с името „Уволнение за Линдзи Стоун”, която събра над 5000 „харесвания”.

Американката работи в организация с нестопанска цел, която помага на хора с увреждания. Реакцията във Фейсбук достигнала и до работодателите й, които освободили нея и колежката й фотографка временно. Започнала и вътрешна проверка. Организацията дори се разграничи от действията на служителката си в официално съобщение.