Смешна игра между баща и малката му дъщеричка от Сирия стана хит в интернет през последната седмица. Най-важното условия за нея - в непосредствена близост трябва да се водят бойни действия.

Сирийският журналист Абдула ал-Мухамад иска да предпази дъщеря си от ужаса на войната, като й казал, че взривовете навън са дело на деца, които си играят с фойерверки.

Затова, всеки път когато чуят силен гръм, детето се залива от смях.

Абдула и съпругата му са твърдо решени да спасят психиката на дъщеря си от войната и когато има бомбардировка се държат спокойно и се смеят заедно с детето. Семейството са бежанци - избягали са от дома си в Саракиб, провинция Идлиб, от началото на офанзивата на сирийската армия.

Режимът в Дамаск предприе мащабна военна операция, с подкрепата на Русия, за да си върне контрола над последния бастион на съпротивата. В конфликта се намеси и Турция, която подпомага местни опозиционни групировки. Сраженията отприщиха огромна бежанска вълна, а турската граница засега остава затворена.

Така Абдула и семейството му са блокирани в град Сармада, където са ги приютили техни приятели.

Бащата на 3-годишната Салва се надява войната да свърши преди детето му да стане достатъчно голямо, за да осъзнае ужаса на бомбардировките.