Нови разкрития за авиокатастрофата в Северна Македония, при която загина българско семейство. Експлозия на борда на самолета не е имало. Пожарът е възникнал, след като машината се е разбила в подножието на връх Солунска глава, потвърди прокуратурата.

Лошото време е основната версия за катастрофата. Предстои загиналите да бъдат идентифицирани чрез ДНК проби от техните близки.

Прокуратурата отрече, че на българския самолет е отказан достъп до пистата в Скопие.

„Това, което се тиражира в момента, е спекулация. Няма информация, че самолетът е поискал и не е получил разрешение за кацане. Но все пак оставяме възможност всички тези детайли да се изяснят”, обясни говорителят на Главната прокуратура на Северна Македония Елизабета Недановска.

Македонските власти твърдят, че самолетът е имал разрешение за кацане, но пилотът е продължил полета си към София и след това е катастрофирал.

Загиналото семейство се занимавало близо 12 години с фигурно пързаляне. Техният треньор ги описва като сърдечни, чувствителни и отдадени. Разказва и че разбрала за инцидента от медиите.

По думите на Цветелина Янкова мъжът си купил самолета преди няколко години. Многократно е канил и отбора по фигурно пързаляне да полетят с него.

Тази събота съотборниците на семейството организират състезание на леда в тяхна памет.