Четири жертви взеха до момента наводненията в Италия. 73-годишен мъж се удави в автомобила си в градчето Капалбио, а трима души загинаха, след като колата им падна от срутил се мост във вторник, резултат от проливните дъждове в централната част на Италия, които продължават вече трети ден.

Самоличността на жертвите не е установена. Предполага се, че са служители на ЕНЕЛ - най-голямата електрическа компания в страната, тъй като автомобилът им носи нейно лого.

Проливните дъждове са нанесли тежки поражения в районите на Тоскана и Умбрия, опустошени от предизвиканите наводнения. На някои места реките излязоха от коритата си.

Въпреки че нивото на водата спада, през уикенда Венеция, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, стана жертва на едно от най-тежките наводнения в района от 1872г. насам.

Сред най-засегнатите зони е Марена, в южната част на Тоскана, където наводненията разрушиха много от второстепенните пътища, принуждавайки стотици италианци да напуснат домовете си и да се настанят във временни убежища. Няколко града бяха откъснати от останалия свят.