Бури с поройни дъждове предизвикаха наводнения в Южна Франция и в Испания. Трима души са станали жертва на стихиите в Южна Франция, съобщи днес френското вътрешно министерство, цитирано от „Ройтерс”.

Френската метеорологична служба съобщи в сряда, че бурите и поройните дъждове ще продължат. Повече от 2000 пожарникари и служители на гражданската защита са се намесили при 1773 случая през последните три дни, съобщи вътрешното министерство.

В съобщението на министерството не се дават подробности за жертвите и за това, къде са установени смъртните случаи, отбелязва ДПА.

Жертви взеха и наводненията на Пиринеите. Най-малко един човек е загинал, а четирима са изчезнали при наводнения в Каталуния, съобщиха властите. Придошлата вода отнесе автомобили, пише „Ройтерс”.

Снимка: Reuters

Улици и пътища са силно повредени и покрити с кал. Заради щети по релсите високоскоростните влакове между Франция и Барселона бяха спрени.

Снимка: Reuters

Дъждовете са причинили спиране на тока, засегнало около 20 000 души. Движението по около 40 шосета в Каталуния е прекъснато, а няколко реки са излезли от коритата си и са залели околните улици.