Е хайде, за някои може да е най-естественото нещо на света, но един израелски писател е решил, че ултра-ортодоксалните евреи в страната имат нужда от ясни напътствия за това, какво трябва да се прави по време на първата брачна нощ, пише електронното издание на британския ежедневник „Индипендънт”.

Сексът е тема-табу в обществото на ултра-ортодоксалните евреи, до степен да е забранена всякаква форма на физически контакт – дори ръкостискане – между неженени мъже и жени.

В резултат, двойките които сключват брак, често пъти нямат никакъв сексуален опит и честно казано, нямат понятие какво трябва да правят, за да консумират връзката си след сватбата, пише „Индипендънт”.

Авторът на новата книга, създадена специално за ултра-ортодоксалната общност в Израел, д-р Давид Рибнер е и утвърден равин.

Изготвеният от него „Пътеводител за младоженци към физическа интимност” започва с подробно описание на функционирането на тялото на мъжа и жената и достига до сексуалните позиции, които двойката може да реши да опита, след като са овладели теорията.

Книгата не съдържа фотографии, а илюстрации, в които лицата на мъжа и жената са избелени.

Нещо повече, самите илюстрации се съдържат в пликове, които могат да бъдат отстранени от книгата, в случай че дадената двойка реши да разчита само на теория и въображение.