Сърбия разполага все повече военна техника по границата с Косово, включително танкове и военни самолети, предават албански медии.

В изявление от министерството на външните работи на Република Албания заявяват, че албанското правителство е много загрижено заради ескалацията на ситуацията в северната част на Република Косово и категорично осъжда вандалските деяния, извършени през последните дни в региона, както и че нищо не оправдава използването на насилие, увреждането на публична собственост и незачитането на закона, пише "Ора нюз".

В момента по границата между двете държави са разположени множество превозни средства с натоварени на тях танкове, а военни самолети прелитат над конфликтната територия.

„Призоваваме всички участници да проявят сдържаност и незабавно да преминат към диалог, като единственият начин за напредък и решаване на нерешените въпроси, в духа на сътрудничеството, с което Албания е необратимо ангажирана в своите двустранни и многостранни усилия”, се казва още в изявлението на албанското министерство на външните работи.

То завършва с думите, че страната ще направи „всичко необходимо“, за да подкрепи всички усилия за незабавна деескалация на напрежението.