Лидерът на партия „Брекзит” Найджъл Фараж обясни, че изтеглянето на Великобритания от ЕС отново ще бъде отложено, защото опитът на премиера Борис Джонсън да постигне сделка с Брюксел в последния момент, ще пропадне, пише „Ройтерс”.

Фараж, или както го наричат съмишлениците му „Кръстникът на брекзит, заяви, че страната се намира в най-тежката ситуация от Английската революция през XVII в. насам.

По думите му Джонсън е заплаха Консервативната партия.

„На срещата през октомври Брюксел ще даде нещо, което Борис Джонсън ще предложи в парламента и подозирам, че то няма да бъде прието. Така че няма да напуснем ЕС на 31 октомври и ще се озовем в непознати води, без значение дали парламентът ще гласува втори референдум или ще има предсрочни избори”, допълни Фараж.

В кампанията около референдума за напускане на Великобритания от Европейския съюз, Найджъл Фараж беше една от активните фигури, които призоваха британците да гласуват за развод с Брюксел.

Тогава гражданите гласуваха с 52 на 48 за напускането. То трябваше да стане факт на 29 март тази година, но споразумението на бившия премиер Тереза Мей беше отказано три пъти в парламента, което доведе до отлагане на изтеглянето.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!