За някои приготовленията са започнали още късно снощи. И са завършили с приятна изненада за собственичката на автомобил.

А някой са преобразил цялата кола на половинката с хартиени червени сърца в израз на любов.

Свети Валентин отбелязаха и върху пътните знаци.

По традиция на 14-ти февруари светофари в столицата осъмнаха с нова сигнализация - светещи сърца.

А двойка поляци се вдъхнови от протеста за мир на Джон Ленън и Йоко Оно, и 50 години по-късно опита да спре строежа на спорно съоръжение - в спалня, насред строителната площадка.

Руски командир направи необичайно предложение за брак на приятелката си. Двойката беше обградена от 16 танка, които образуваха огромно сърце.

Освен това изкуство под мотото на любовта изненада минувачите в Бристол.

Малко момиче с прашка и пръски от червени цветя е рисунката, която се появи на калкана на сграда в родния град на уличния художник Банкси във Великобритания в навечерието на празника. 

Има и нещо за хората, избрали да са сами:

А в Лос Анджелис, който иска да удави любовните си разочарования, може да се отбие в Бар "Раздяла". Всеки може да остави бележка със спомените си, като "Любовта е гадост", или "Баба ми още те мрази" и да пие коктейл "Зарязан" или "А с вашите се разбирахме добре".

“Дойдохме тук, за да отпразнуваме по момичешки, да си спомним с хубаво за нашите раздели и за нашите бъдещи гаджета”, сподели Алекс, медицинска сестра от Лос Анджелис.

А у нас светофарите по столичния булевард „Витоша“ светнаха в сърца, за да отбележат романтичния празник.