Десет души загинаха при наводнение, а четирима, сред които две деца са в неизвесност в провинция Анкона.  Смъртоносният потоп отнесе автомобили и наводни къщи. 

Проливните дъждове превърнаха улиците в реки. За близо три часа е паднало половината от годишното количество валежи в региона. В италинаския регион Марке е обявено бедствено положение. Общинската пътна мрежа, както и някои от основните пътни артерии са прекъснати в няколко участъка.

Приливната вълна е изкоренила дървета и е отнесла автомобили. Спасителни екипи помагат на хората да се евакуират. Десетки хора, укрили се по покриви на къщи и дървета, бяха спасени от пожарникарите в акция. Сериозно засегнати са и други региони в централна Италия.

Момченце на 8 години е било с майка си в блокираната от водата кола. Според думите на спасителите жената е успяла да напусне колата с детето си на ръце, но след това отново е била завлечена от водната струя. През нощта пожарникарите са я спасили и извадили, но от детето все още няма следа.

От отдела за извънредни ситуации на Гражданска защита обясниха, че вероятно горещината през тези дни се е сблъскала със студена въздушна клетка и това е причинило бедствието. От Общината приканиха гражданите да запазят спокойствие и да избягват рискови ситуации и съобщиха, че са изолирали домовете за възрастни хора в района.