Най-малко 57 са жертвите на авиокатастрофата в Пакистан. Пътнически самолет се разби в жилищен квартал на най-големия град – Карачи, пише "Ройтерс".

Самолетът „Еърбъс“ А320 на „Пакистански международни авиолинии“ е изпълнявал полет от град Лахор към Карачи.

Снимка: Reuters
На борда на машината е имало 99 души - 91 пътници и 8 души екипаж.

Според здравното министерство броят на загиналите най-вероятно ще се увеличи. Загинали има и на земята.

Засега има данни за двама оцелели сред пътниците. Единият от тях е директор на пакистанска банка. Той е транспортиран в болница и е в стабилно състояние.

Сред пътниците вероятно е била и супермоделът Зара Абид. Местната знаменитост има над 80 хил. последовaтели в социалните мрежи, а по непотвърдена информация, родителите ѝ отчаяно се опитват да разберат какво се е случило с дъщеря им.

Снимка: Reuters

Катастрофата е станала на 2 км от пистата на летището. Инцидентът става при втори опит за кацане. В разговор с контролната кула пилотът на самолета е докладвал за отказ и на двата мотора.

„Последното съобщение, което чухме от пилота бе, че самолетът има технически проблем. Той беше информиран, че двете писти са свободни за кацане и може да ползва която и да е от тях“, заяви директорът на авиолинията Аршад Малк.

Снимка: Reuters

Въпреки това пилотът решил да направи обиколка. Все още не е ясно защо е взел това решение, допълни Малк.

Машината се разбива в гъстонаселен жилищен квартал. Официалният брой на загиналите и ранените в разрушените сгради ще стане ясен, когато приключат издирвателните операции.

Снимка: Reuters

В социалните мрежи Weather News PK публикува кадри, за които твърди, че са от момента на падане на самолета.

Авиокатастрофата стана няколко дни след като пакистанските власти разрешиха подновяването на вътрешните полети след извънредното положение заради коронавируса.