Най-малко десет души са пострадали, някои от които сериозно, , след като кола, чийто шофьор изглежда е загубил контрол над управлението, се заби в няколко открити тераси на барове в испанския курортен град Марбея, съобщиха местни медии, цитирани от световните агенции.

Вестник "Еспаньол" съобщи, че водачът е 30-годишен местен мъж, шофирал колата на родителите си по време на инцидента. Той не се разглежда от полицията като свързан с терористични организации, отбелязва „Ройтерс“.

Според версията на "Еспаньол" родителите на мъжа също са били в колата по време на инцидента, отбелязва ТАСС.

Полицейска говорителка каза, че полицията е задържала шофьора и води разследване, посочва "Асошиейтед прес“. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни, но полицията се опитва да установи дали той не страда от някакво психично заболяване, посочва ТАСС.

Произшествието е станало следобед, когато районът е бил препълнен с обядващи клиенти, каза Раул Мороте,
"Колата криволичеше и помиташе всичко по пътя си", казва Раул Мороте, чието семейство притежава няколко ресторанта на популярния булевард,  предава „Асошиейтед прес“.

Мороте разказва, че е видял как спешните медици помагат на близо дузина души, много от които са били с облени в кръв крака.

Вестник "Мундо депортиво" съобщи, че според свидетели шофьорът на автомобила е оказал съпротива при задържането му. А родителите му също се опитали да попречат на ареста на сина им.