Най-големият цилиндричен аквариум в света се пръсна в хотел в Берлин и наводни един от централните булеварди на града. Има двама ранени, информира Ройтерс.

Снимка: Reuters

Повече от 100 пожарникари са извикани на място.  

14-метровият аквариум с около 1500 екзотични рибки изля 1 милион литра вода и отломки на главен път в оживения квартал Мите. Оцеляват само няколко риби, сред които е и малка акула.

Снимка: Reuters

"В допълнение към невероятните морски щети, двама души бяха ранени от стъклени отломки", съобщи берлинската полиция в Туитър.

Говорител на берлинската пожарна заяви, че спасителите не са успели да стигнат до приземния етаж на сградата заради отломките. Той добави, че на мястото са изпратени кучета за търсене и спасяване.

Снимка: Reuters

Все още не е ясно какво е причинило спукването на аквариума. Около 350 души, които са отседнали в хотела в комплекса, са помолени да напуснат сградата.

Службите за спешна помощ затвориха главния път до комплекса, който води от Александерплац към Бранденбургската врата заради голямото количество вода, което се е изляло от сградата.

„Късмет в нещастието. За щастие няма човешки жертви. Само ако си представите картината час по-късно - ако ресторантът вече беше в пълен оборот, ако асансьорът работеше с всички групи деца и ученици, които идват. Това щеше да бъде ужасно“, каза Франциска Гифай, кмет на Берлин.

Причината се разследва. Полицията отхвърля умишлени действия.