Над 200 британски туристи под карантина избягаха от Швейцария. Скиорите се измъкнаха от известен зимен курорт в събота през нощта, за да не прекарат ваканцията си затворени между четири стени.

Бегълците са част от група от 420 британски граждани, поставени в изолация в ски курорта в швейцарския град Вербие. Те трябвало да прекарат под карантина повече от седмица заради новата мутация на коронавируса, открита във Великобритания.

„Това не е официална информация, взета е от различни медии и не може да бъде проверена. Това, което забелязахме е, че има хора, които са си тръгнали по напълно легален, но дискретен начин, и други хора, които са си тръгнали тайно. Но повечето хора, които се върнаха у дома, го направиха законно, следвайки процедурата, въведена от швейцарските власти“, заяви Симон Виге, ръководител на борда по туризъм във Вербие.

Снимка: EPA


Част от хотелиерите открили, че гостите им са изчезнали, когато подносите за рум сервиз останали непокътнати пред вратите на стаите им. Други пък получили обаждане от самите туристи, които искали възстановяване на парите за нощувки, след като вече били преминали във Франция.