Над 40 години медийните критици във Великобритания се борят срещу моралните принципи на редакцията на вестник „Сън” и практиката да публикува разголена млада жена на третата си страница – практика, която през десетилетията се е превърнала в основната отличителна черта на таблоидните/сензационните издания.

Британският ежедневник „Гардиън” публикува днес материал, посветен на … разговор в „Туитър” между медийният магнат Рупърт Мърдок, собственик на „Сън” и редови потребител на социалната мрежа, от който може да се предположи, че дните на „Трета страница” са преброени.

„Сериозно, на всички ни е омръзнала трета страница: толкова е демоде”, заявява потребител към австралийския милиардер, на което Рупърт Мърдок отговаря :

„Може би сте прав, не знам … мисля отдавна по въпроса. Може би наистина можем да преминем към модни фотомодели”

В дебата се включва и друг дългогодишен приятел на Мърдок, който също заявява, че „трета страница буксува на едно място от години”.

Официално корпорацията „Нюз Интернешънъл” е отказала да коментира възможна промяна на традиционното съдържание на „Трета страница”, както и обмисля ли се нейната промяна.

„Гардиън” цитира мнението на журналиста Рос Браун, според когото „вече има достатъчно достъпно порно”, за да е оправдана промяната на концепцията на "Трета страница".