Робърт Тръмп, по-малкият брат на президента на САЩ на САЩ, е починал в събота вечерта в болница в Ню Йорк на 71-годишна възраст. Това съобщи снощи самият Доналд Тръмп, цитиран от световните агенции.

„С тежест на сърцето споделям, че моят прекрасен брат Робърт спокойно почина тази нощ. Той не беше просто мой брат, той беше най-добрият ми приятел. Много ще ми липсва, но ще се срещнем отново. Паметта за него вечно ще живее в сърцето ми. Робърт, обичам те. Почивай в мир“, гласи изявлението на 74-годишния Доналд Тръмп.

Той е посетил брат си в болницата в петък, след като от Белия дом съобщиха, че е тежко болен.

Робърт Тръмп заведе съдебно дело от името на семейството, за да спре публикуването на разобличаваща книга с автор на племенницата на президента Мери. Книгата все пак беше публикувана.

Най-старият брат на президента – Фред Тръмп Джуниър, е страдал от алкохолизъм и през 1981 г. почина на 43-годишна възраст. Живи са двете сестри на президента – Елизабет Тръмп Грау и Мариан Тръмп Бари, която е федерален апелативен съдия в пенсия.

Робърт Тръмп започва кариерата си на Уолстрийт в сферата на корпоративните финанси. Впоследствие се включва в семейния бизнес и управлява холдинги за недвижими имоти като главен изпълнителен директор на „Тръмп организейшън“.