Полетите летище „Айндховен“ се осъществяват със закъснение по информация  на посолството ни в Нидерландия. Причината е възникнал снощи проблем с персонала за контрол на въздушното движение, съобщиха от МВнР. 

„Евроконтрол“ е издал нотификация, уведомяваща за спиране кацанията до 12,30 ч. на 7 август, като въпреки очакваните мерки за регулиране на проблема, до 16 ч. са се предвиждали сериозни закъснения. С голямо закъснение е излетял и полетът за София, предвиден за 8,55 ч. На пътниците е било позволено да се върнат от транзитната зона на летището и около 14 ч. са им раздадени ваучери за храна и напитки. 

Шест полета са били пренасочени към различни летища, включително пет от различни точки за излитане в Европа, които са кацнали на германското летище „Уийз“, включително полетът на Wizzair от София. Друг полет е бил пренасочен за кацане на летището „Маастрихт/Аахен“. 

Към момента работата на летище „Айндховен“ постепенно се възстановява. 

Препоръчваме на българските граждани, които планират да пътуват от или до летище „Айндховен“, да проверяват електронната страница на летището за актуална информация или да се свържат с авиокомпаниите, изпълняващи конкретния полет.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!