В българското посолство в Берлин не е постъпвала официална информация за загинали или пострадали българи при инцидента на строеж в Хамбург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) пред БТА. 

След информацията за срутено скеле на строителен обект и за пострадали българи посолството ни се е свързало с полицейските и трудовите служби в Хамбург. 

Този следобед полицията в Хамбург разпространи информацията, че три от петте жертви в Хафенсити в Хамбург са албанци, а не българи, както беше съобщено по-рано вчера. 

Малко преди това за bTV говорител на полицията заяви, че към момента няма информация дали български граждани са сред жертвите.

Към момента не е изяснена националността на четвъртата жертва, както и на тежко ранения работник.

Междувременно германското посолство в София пусна на фейсбук страницата си съболезнование към семействата и близките на четиримата българи, загинали при инцидента.

В понеделник сутринта 8-етажно скеле се срути върху асансьорна шахта в пристанищния район „Хафен сити“ в германския град. Четирима строителни работници загинаха на място, един беше ранен.

Снимка: btvnovinite.bg

Спасителните операции са затруднени, защото отломките достигат до втория етаж на сградата. Причината за инцидента все още не е установена. 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон: +49 30 201 0922 или на e-mail: [email protected]