Процесът на разширяване на Европейския съюз е закъснял. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на срещата на върха на европейските либерали в Брюксел.

По думите му ДПС подкрепя не само разширяването на съюза на Западните Балкани, но и започването на преговори с Молдова и Украйна. Карадайъ призова за диалог в българския парламент. 

„В последните две години има застой, което увеличава евроскептицизма и създава предпоставки за други външни влияния и участие на други фактори в региона. Особено в последната една година този процес се забави. Доколкото тази сутрин гледам, че се правят оценки за политически опоненти в България, мисля, че автооценката, която слушаме от последната половин година и в момента тази арогантността и агресията, която показват тези хора, които загубиха властта, загубиха своето мнозинство, не им прави чест, не си взимат поуката. Нека да започне цикълът, оттам нататък ще видим - ако има диалог, всичко е възможно. Ако няма диалог, най-естественият изход е избори“, заяви Мустафа Карадайъ.