Мистериозна смърт на българин в Атина - тялото на 41-годишния Иван Георгиев е намерено в чували в контейнери за смет.Той е разпознат по снимка, пусната с прокурорско нареждане в един от гръцките вестници.

Пред bTV сестрата на убития каза, че подозира човек от близкото му обкръжение.

Убийството е станало на 10 февруари, но едва сега става ясно коя е жертвата. Приятели на българина, който е от Ямбол, казват,че във фаталната нощ той бил на гости и после си тръгнал. Гръцката полиция не може да идентифицира тялото в продължение на 20 дни, затова пуска снимката му за разпознаване.

Така сестрата на убития научила за трагедията. Мъжът е живял в Атина от 20 години, заедно с майка му и сестра му. Два дни преди трагедията бил в Ямбол за няколко дни.

Брат ми не е имал врагове никога. Не мога да кажа, моите подозрения, които имам в момента, но ще ги кажа само когато има обявление от полицията”, каза Даниела Георгиева, сестра на открития.

По думите на негов приятел, Георгиев е имал собствен бизнес с телефони.

Иван Петрински, главен редактор на „Български новини”, поясни пред bTV, че към този момент няма повече информация за случая на Георгиев. Това, което се знае, е че той е живеел в Атина с българка от ромски произход и детето й.

Те са разпитани, но полицията не е съобщила подробности. По думите на Петрински Георгиев е работил „на парче” в Атина.

По всяка вероятност в убийството на Георгиев са замесени и българи. Сестрата на жертвата каза, че очаква да има развитие по случая днес или утре.