Един човек почина и над 200 са хоспитализирани в индийския щат Андхра Прадеш заради мистериозна болест, съобщава Би Би Си. Пациентите проявяват различни симптоми – от гадене до изпадане в безсъзнание. Споменава се и за парене на очите. 

Властите все още нямат обяснение каква е причината за възникването на болестта, която пламна в град Елуру през уикенда. Това се случва на фона на епидемията от COVID-19, а Индия е втората държава в света по заболеваемост. 

Именно Андхра Прадеш е най-засегнатият индийски щат от новия коронавирус, там са регистрирани над 800 000 случая.

COVID-19 обаче не е причината за стотиците хоспитализирани, категорични са здравните власти. Те уточниха, че приетите в болница пациенти са с негативни тестове за заразата. 

Има и засегнати деца за разлика от COVID-19, чиито симптоми рядко се проявяват при млади хора. 70 души са изписани от индийските болници, 157 продължават да се лекуват. Кръвните изследвания на пациентите не показват наличие на вирусна инфекция. 

В Елуру ще бъдат изпратени специални медицински екипи, които да разследват причината за заболяването. Властите изключват замърсяване на водата или въздуха да са причина за болестта. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!