Гласувайте за Джо Байдън, сякаш животът ви зависи от това. Познавам го, той е добър човек, който разбира борбите на обикновените хора.

Това заяви бившата първа дама на САЩ Мишел Обама. В 24-минутно видео тя коментира предстоящите президентски избори, като изрази своята подкрепа за кандидата на Демократическата партия и остро критикува настоящия държавен глава Доналд Тръмп.

В своето обръщение Мишел Обама засегна важни теми като коронавируса и расовата несправедливост в страната. Тя заяви, че Тръмп не е взел насериозно пандемията и подчерта, че не може да му се има доверие.

„Това е човек, който имаше на разположение всички ресурси, най-добрите медицински експерти, най-сигурната информация. И въпреки това игнорира всички съвети и не успя да предостави план, посредством който да даде достатъчно тестове за притеснените семейства или предпазно оборудване за медиците. Човек, който знаеше колко смъртоносен е вирусът, но ни излъга и каза, че просто ще изчезне“, заяви Обама.

По думите ѝ президентът е принизил протестите срещу расовата дискриминация и полицейското насилие, а в същото време е използвал и тежко въоръжени сили.

Вижте още от обръщението във видеото!