Фронтменът на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър публикува клипче как танцува в личния си „Туитър” акаунт, предава "Ройтерс".

Видеото привлече огромен интерес, защото само преди няколко седмици Джагър претърпя сърдечна операция. На клипчето се вижда как вокалът на легендарната рок група загрява за предстоящи концерти чрез динамични танци, неприсъщо за човек на неговите години.

 „Рок динозавърът” е на 75 г. и по всичко личи, че се чувства отлично и е във върхова форма, въпреки съпътстващите го здравословни проблеми. Заради операцията групата отмени турнето си „Без филтър” в САЩ и Канада.

Очаква се през юли обаче легендите на рока да стъпят отново на голямата сцена. Закупилите билет за отменените концерти, ще могат да ги използват за новите насрочени дати, а тези, които не успеят да стигнат ще могат да си получат парите обратно.

Мик Джагър е една от най-влиятелните фигури в историята на музиката. Образът му на сцена е считан за един от най-провокативните.

Според британския драматург Филип Норман, дори Елвис Пресли, в най-скандалните си години, не е достигнал лудостта на Джагър. „Елвис караше момичетата да крещят, но нямаше способността на Джагър да накара мъжете да се чувстват неудобно”, казва Норман.

За близо 60-те си години на сцена, Мик Джагър има 30 студийни албума със Стоунс, както и 4 солови.