Една от най-големите педофилски платформи в т.нар „даркнет“ беше ликвидирана след международна операция под ръководството на германската прокуратура, съобщават световните агенции. Според властите сайтът „Бойстаун“ е имал над 400 000 регистрирани потребители.

Педофилите използвали платформата за разпространение на порнография с участието на деца и бебета, повечето – момчета. Жертвите са от целия свят.

За операцията са били ангажирани службите и в Холандия, Швеция, Австралия, САЩ и Канада.

Смята се, че тримата основни администратори са мъже от Германия, които от години живеят в Парагвай. Те са давали и конкретни насоки на потребителите как да прикриват следите си онлайн. В средата на април те са били арестувани заедно с 64-годишен мъж от Хамбург, който е качил над 3500 публикации в „Бойстаун“.

След рейда на властите сайтът е свален от мрежата. Все още обаче има останали препратки към него в специализираните даркнет търсачки.

Работата по случая продължава, като целта е да бъдат издирени възможно най-голяма част от лицата, споделяли и разглеждали гнусните кадри. Те ще бъдат качени в автоматизирана система за засичане и разпознаване на детска порнография.