Най-издирваният терорист, отговорен за атаките в Париж от 13 ноември – Салах Абдеслам, е ранен и заловен при спецоперация в Брюксел, предаде от Ройтерс. 

Вижте видео от ареста на терориста:

Спецоперацията е започнала около 17:30 ч. наше време днес, докато в Брюксел бяха държавните и правителствените ръководители от ЕС. 

По последни данни Абдеслам е бил ранен в крака. При операцията е задържан още един предполагаем джихадист, но неговата самоличност не се съобщава към този момент.

Съобщават и за един убит при акцията. Свидетели твърдят, че са се чули изстрели, а полицията е използвала и гранати.

Полицията все още не е потвърдила залавянето на терориста, който макар и да е френски гражданин, дълго време е живял именно в брюкселския квартал „Моленбек”, който има много лоша слава.

Белгийският министър по въпросите за миграцията Тео Франкен написа „Хванахме го” в своя туитър акаунт.

Снимка: EPA

По-рано днес беше обявено, че на адреса в квартал „Форе”, който беше щурмуван тази седмица, са били открити отпечатъците и ДНК материал на Абдеслам.

Белгийският министър председател Шарл Мишел и френският президент Франсоа Оланд са напуснали заседанието в Брюксел, за да следят операцията, и предстои да направят съвместно изявление в сградата на белгийското правителство.

Снимка: EPA

Вижте видео от събитията в Брюксел: