Световноизвестната актриса Мерил Стрийп влезе в поредния си запомнящ се образ – този на кандидатът за президент Републиканската партия в САЩ – Доналд Тръмп.

Във вторник вечер тя излезе на сцената на Общински театър в Ню Йорк по време на специална галавечер "Шекспир в парка" в Сентръл парк.

Снимка: Twitter

Актрисата се появи в мъжки костюм с червена вратовръзка, оранжев тен и перука, напомняща косата на американския магнат.

На сцената ѝ партнираше актрисата Кристин Барански (двете си партнират и в "Мама миа"), която пък изигра „звездата” на демократите Хилъри Клинтън. Двете разиграха сатиричен политически дебат между двамата кандидати  за Овалния офис.

Снимка: Twitter

Изпълнението на актрисите бе интерпретация на песента „Бръш ъп йор Шекспиър” (Brush Up Your Shakespeare) от мюзикъла на Коул Портър „Кис ми, Кейт” (Kiss Me, Kate). В оригиналния текст двама гангстери си говорят как текстовете на Уилям Шекспир са важни, за да бъдеш романтичен.

Мерил Стрийп е излязла на театралната сцена пет пъти в рамките на вечерта. Тя е участвала в пиесите "Хенри Пети", "Мяра за мяра", "Укротяване на опърничавата."

Снимка: Twitter

Световноизвестната актриса не за първи път заема политическа кариера. През 2015 г. Стрийп изпрати писмо до Сената, в което агитираше за приемането на поправка в Конституцията на САЩ, която да гарантира защита срещу половата дискриминация.

Все още няма коментар от страна на Доналд Тръмп за изпълнението на актрисата. През последните месеци той беше обект на множество сатирични имперсонации от актьори и публични личности. Сред тях са Джони Деп и Джими Фалън. Пред "Ню Йоркър" той е споделял, че намира някои от тях за добри изпълнения.

Снимка: Twitter

Галавечерта "Шекспир в парка" се провежда от 1961 г. в Сентръл парк. В нея са участвали редица известни актьори, сред които Ал Пачино, Дензъл Уошингтън, Джон Гуудмън, Филип Сиймър Хофман, Мартин Шийн и Морган Фрийман.