Механик намери 8-метрова боа под капака на кола, която ремонтираше. Змията се е заклещила и заплела в двигателя на автомобила в Мъртъл Бийч, САЩ, пише Би Би Си.

Служителите на Beach Automotive били шокирани, когато Ръсел Кавендър, известен като „преследвача на змии“, се отзовал, за да извади боата албинос. На него обаче му било за първи път да премахва боа от кола.

„Намирал съм много много неща под капака на автомобили. Посуми, катерици, плъхове и няколко змии, но никога 8-метрова боа албинос“, споделя той в публикация във Фейсбук.

Колата е била докарана за ремонт и изтегляне от употреба.

„Отворих капака, видях това голямо нещо, което лежеше насреща ми, дори не знаех какво е. Мислех, че е чорап за абсорбиране на масло. След това си казах: „Не, това е змия“. После я побутнах, тя се раздвижи и си казах: „Това нещо е живо“, разказва механикът Тони Гали.

По думите му змията е била последното нещо, което е очаквал да види, когато е погледнал под капака. Това обаче се оказва не просто някаква змия, а 8-метрова боа албинос - вид, който не се среща в Южна Каролина.

„Радвам се, че имаше механик там, защото той трябваше да извади няколко части, за да мога аз да извадя змията. Тя излезе много по-лесно, отколкото мислех. Ако искаше да се вклини в определена част на този двигател, това щеше да отнеме много време“, каза „преследвачът на змии“ Кавендер.

Макар че боата не е отровна, Кавендър казва, че ухапванията ѝ са много силни и затова се радва, че е бил повикан да я извади.

„Ако ви ухапе тази змия, е опасно. Може да имате шевове и тежки наранявания. Тя изглежда доста спокойна, но не можеш да се довериш на боа", допълва той.

Според него змията вероятно се е промъкнала в двигателя, за да се стопли. По думите му вероятно е била нечий домашен любимец, за когото не са се грижили добре, тъй като има бръчки по тялото и е с ниско тегло.