„След парламентарните избори в Германия се говори за правителство на малцинството, а черният сценарий са предсрочни избори. Европа няма интерес от нестабилна Германия, когато Германия има хрема, Европа я тресе настинка”. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя” Меглена Плугчиева, бивш посланик на България в Берлин.

По думите й християндемократическата партия на Ангела Меркел е постигнала най-лошия си резултат на вота заради миграционната политика.Германското общество беше много гостоприемно, но виждате какво се случва – атентати, увеличава се престъпността, тези хора са в тежест на бюджета, а не желаят да се интегрират, коментира Плугчиева.

Меглена Плугчиева има солидна биография – била е зам. министър на земеделието в кабинета „Сакскобургготски”, вицепремиер, който отговаря за еврофондовете в правителството на Сергей Станишев, депутат от БСП три мандата, посланик на страната ни в Германия и след това – в Швейцария.

„Когато си жена трябва да работиш двойно повече от мъжете, за да бъдеш признат. Винаги съм се старала интересът на държавата да поставям над всичко”, сподели тя.

Вижте цялото интервю във видеото: