Семейство мечки нахлу във ваканционна хижа в Норвегия и изпи над 100 бири, предаде Skynews. Женска мечка и трите й малки влезли в дървената къщичка, разбивайки една от стените. След това изпили и изяли почти всички запаси, докато вътре нямало никого.

Когато се върнали в хижата, майката и бабата на собственика Евен Бортен Нилсен заварили мечешки изпражнения и отпечатъци, а миризмата била непоносима. По ирония на съдбата той бил изследовател на мечки и веднага установил, че бъркотията е дело на косматите бозайници.

Нилсен се оплакал, че липсвали над 100 метални кутийки бира, съхранявани за есенния ловен сезон. От полиците били изчезнали и количества маршмелоу, течен шоколад и мед. „Устроили са си добър купон”, шегува се собственикът и се чуди как ще възстанови хижата, която е напълно разбита.

Леглата, кухненските уреди, печката и шкафовете са на парчета, оплаква се Нилсен. Освен това норвежецът се опасява, че веднъж влезли в хижата, мечките може да поискат още бира и сладкиши и отново да дойдат.

Преди няколко дни пък кафява мечка влезе в магазин в Колорадо и необезпокоявано похапна шоколад, припомнят наблюдатели.