Дива мечка, която беше изгонена за кражба на сладкиши от италианския ски курорт Рокаразо, се върна за коледния кекс. Забавната история разказва вестник „Таймс”.

Мечката се появила за първи път в курорта през декември 2021 г. След това тя била хваната и преместена в зооцентър в друг район, но скоро след това пусната оттам в естествената си среда. Само няколко дни по-късно се върнала в Рокарасо.

Последвало дторо преместване на животното, но то отново изумило всички с упоритостта си. Мечката изминала разстоянието от 150 километра и се върнала в Рокарадо за още сладкиши.

Известно време дивото животно не обезпокоявало местните хора, но наскоро се появило отново в курорта, за да опита понетонето (ароматния коледен кекс в католическия свят).

Жителите не били изненадани от посещението на прогонената мечка и дори ѝ дали името Хуан Карито, макар да не знаят пола на животното. „Той излезе от гората зад ресторанта, може би е бил привлечен от миризмата на панетоне, което се приготвяше в нашето кулинарно училище“, разазва шефът на местния ресторант Нико Ромито.

Според него мечката изобщо не се смущавала - нито от хора, нито от кучета. Около половин час обикаляла пред заведението. Местните смятат, че тя се наслаждавал на миризмата на коледния кекс, както и на печивата.