Италианец откри огън по африкански имигранти в град Мачерата, централна Италия и рани най-малко 6 души, преди да бъде арестуван от полицията, съобщиха световните агенции.

Мотивите за нападението все още не са известни, но то беше извършено няколко дни след като нигерийски мигрант беше арестуван във връзка с жестокото убийство на 18-годишна италианка, чието разчленено тяло беше намерено в два куфара близо до града, отбелязва Ройтерс.

Нападателят е 28-годишен местен жител с чисто полицейско досие. Той обикалял с автомобила си по улиците на града с 42 хил. жители и стрелял по минувачи в различни райони, включително пред железопътната гара, в продължение на два часа.

Снимка: EPA/Reuters

Накрая той спрял пред паметника на падналите във войните, излязъл от колата си и се оставил да бъде задържан от полицията без да окаже съпротива. При арестуването му той бил с италианското знаме, увито около раменете му, и отправил фашистки поздрав. В колата му бил открит пистолет.

Кметът Романо Каранчини потвърди, че шестима чужденци – петима мъже и една жена – са ранени и че всички са чернокожи. Една от жертвите е с опасност за живота.