Полиция и спецчасти евакуираха част от центъра на крайбрежния черногорски град Бар, след като мъж се барикадира в банков офис и обяви, че носи взривни устройства, съобщават медии в бившата югорепублика.

След няколко часа преговори, той се предаде и до трагедия не се стигна.

По-рано той обяви, че няма да напусне обекта, докато не бъдат върнати парите, „откраднати“ от работниците на предприятието „Приморка“.

Мъжът е идентифициран като Един Бегзич, син на работещи в „Приморка“. Той е споделил и видео в социалните мрежи, в което разяснява исканията си и показва самоделните взривни устройства.

Тази сутрин местно време той изгони служителите от клона на банката, като според последната информация в нито един момент не е държал заложници.

Бегзич твърди, че проблемите на компанията са започнали след заем от банка NLB, който е бил част от план на държавата за изплащане на забавените заплати в размер на около 160 000 евро. Това, обаче, не се е случило и работниците по думите му „нямат нито живот, нито здраве“.

Според него банката сега трябва да изплати забавените пари с лихвите. Бегзич поиска намеса по случая от страна на премиера на Черна гора, вицепремиера и на говорителя на парламента.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!