Рекордни стойности на новозаразените с COVID-19 в редица европейски страни.

Чехия регистрира рекордните 11 984 нови случая през последното денонощие. Броят на починалите се е увеличил от 1513 до 1619. От днес в страната маските на открито и на закрито стават задължителни.

Здравните власти в страната обявиха, че ако броят на новозаразените продължи да расте, няма да останат свободни болнични легла.Заради опасенията правителството е започнало да изгражда полева болница край столицата Прага.

От снощи в сила влезе вечерен час в Словения. Заради многото новозаразени страната обяви 30-дневно извънредно положение.

Освен вечерния час, властите забраниха и придвижването между най-засегнатите области и забрани всички обществени и религиозни събития.

Украйна регистрира 141 смъртни случая от коронавирус за последното денонощие. Новите случаи на заразяване с вируса през последните 24 часа са 6719. Общият брой на заразените с вируса в Украйна е 315 826, а на смъртните случаи - 5927. 

Франция съобщи за най-висок брой пациенти в интензивни отделения от май насам. Във Великобритания премиерът Борис Джонсън обяви, че в Манчестър ще бъдат въведени допълнителни мерки, за да се забави заразата.

Русия същи записа рекорден брой новозаразени.