Малка мъртва акула с дължина около метър вся смут в метрото на Ню Йорк, след като бе открита под редица от седалки в един от вагоните, предаде АП.

Акулата била "помирисана" и забелязана в метрокомпозиция, движеща се в района Куинс на Голямата ябълка. Машинистът на влакчето призовал всички пътници да напуснат мотрисата и после запечатал вратите.

Той откарал влакчето до последната станция, където контрольор поставил мъртвата акула в торба за смет и я изхвърлил.

Не е ясно по какъв начин акулата е попаднала в метрото. Ръководството на метрополитена отбеляза, че това е първият подобен случай с открита акула.

Пътниците не пропуснаха да се пошегуват със странния клиент на метрополитена.

Пътниците, които са станали свидетели на откриването на рибата, публикуваха снимки на находката в социалните мрежи и бързо превърнаха акулата в интернет знаменитост.

Появиха се слухове, че животното може да е част от рекламната кампания на Седмицата на акулите на научнопопулярния канал Discovery.

Неговият изпълнителен директор Лори Голдбърг веднага опроверга това предположение, заявявайки, че Седмицата на акулите има за цел съхраняване на вида. „Дълбоко ни натъжава, че някой би сметнал това за забавно или по какъвто и да е начин свързано с почитането на акулите като ценен биологичен вид,” подчерта Голдбърг.