Ние ще защитаваме интересите на Европа. Това бяха първите думи на шпицен-кандидатът на Европейската народна партия, след като стана ясно, че те водят в изборите за Европейски парламент.  

Снимка: btvnovinite.bg

„Имайки предвид, че хората вярват в Европейския съюз, Европейският парламент е мястото, в което се взимат големите решения за бъдещето. Ето за, ние от Европейската народна партия твърдо сме отдадени на идеята за избор на шпицен-кандидат”, каза Вебер.

Снимка: btvnovinite.bg

Лидерът на ЕНП посочи, че ще изпълнят желанията на техните избиратели. По думите му, това ще се случи чрез обединение с другите центристки партии.

„Няма стабилно мнозинство без ЕНП. Затова ние сме готови на компромис и сме готови да обсъждаме и да говорим, но трябва да работим заедно за сътрудничество. Това е основното послание”, каза още Вебер.

Кой е Манфред Вебер?

Манфред Вебер е на 46 години. По професия е инженер. На 29 години става най-младият депутат-християндемократ в местния парламент на Бавария. Има 15 години стаж в Европейския парламент. От 2014 е председател на групата на Европейската народна партия в Европарламента.

Снимка: btvnovinite.bg

Вебер твърдо защитава позицията за укрепване на външните граници и на Фронтекс. Обяви се и "за" изграждането на европейска армия и на европейско "ФБР". 

Снимка: btvnovinite.bg

Манфред Вебер не вижда Турция в ЕС и настоява за спиране на преговорите. Предлага приемането на нов механизъм за защита на правовия ред и свободата на медиите. В хода на кампанията се конфронтира с дългогодишен "приятел" - унгарския премиер, в отговор – Орбан оттегли подкрепата си за Вебер. 

Снимка: btvnovinite.bg

Кандидатът на ЕНП завърши европейската си обиколка отново на Балканите – в София, където определи България като "успешен пример в Европа", въпреки че преди години беше един от нейните критици.