38-годишна жена е открита мъртва до окървавена ютия в хотелска стая в Ню Йорк. Според аутопсията е била удушена и пребита до смърт.

Денис Олеас-Арансибия, която е майка на две момчета, е открита от персонала на хотела в четвъртък сутринта миналата седмица. Смъртта ѝ временно е обявена за убийство.

Говорител на градския съдебен лекар посочва, че тя е починала от притискане на врата и травма на главата. Не са открити следи от насилствено влизане в стаята ѝ. Нощувка в хотела струва около 110 долара.

Според ABC7 чифт окървавени панталони с разписка в тях също са открити в помещението. Синът на жената - 18-годишният Едуин Севалос, е разговарял с майка си ден преди смъртта ѝ.

Той споделя, че е видял промени в поведението ѝ седмица преди трагедията. „Тя беше толкова нервна и притеснена“, споделя той пред „Дейли мейл“.

 „Всичко тук в Ню Йорк ми напомня за нея. Всичко“, казва още момчето. Той живеел заедно с майка си и братовчед си в апартамент в „Куинс“.

Денис Олеас-Арансибия пристига в Съединените щати от Еквадор преди пет години. В родната ѝ страна остава семейството ѝ и другия ѝ син.

„Майка ми работи много усилено“, казва Едуин Севалос, който пристига при нея преди две години.

Тийнейджърът признава, че не знае професията на майка си, но допълва, че тя „винаги работи за нас, за да ни даде най-добрия живот в тази страна“.

18-годишният младеж отишъл да се срещне с нея в четвъртък сутринта. Когато тя не пристига и той не успява да се свърже с нея, Едуин се обажда в полицията.

Той описва майка си като „много добър човек“, който „винаги помага на хората“ и „никога не наранява никого“.

„Тя винаги е плащала за всичко. Тя никога не е дължала пари на никого. Винаги се опитваше да помогне на другите да продължат напред“, казва тийнейджърът. Той допълва, че майка му е работила неуморно, за да постигне американската мечта и да осигури по-добър живот на децата си.

„Тя ни даде живота, който винаги сме искали“, казва още момчето.

За последен път Едуин вижда майка си в сряда сутринта, когато тя му приготвила закуска и плаща на бръснар за прическата му.

Всеки ден Денис изпращала сина си за училище с „Обичам те“.

„Тя винаги изглеждаше щастлива, знаеше как да се забавлява. Не мога да повярвам, че това се случи“, казва младежът.