Брекзитът е най-глупавото нещо, което можеше да направи дадена страна, като се изключи избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Това заяви медийният магнат и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, цитиран от британския в. „Гардиън“.

Блумбърг призна, че му е трудно да разбере защо държава като Великобритания, която се развива толкова добре, ще иска да съсипе това, като гласува за брекзит.

Милиардерът, който вчера беше в британската столица за откриването на новата европейска централа на компанията си в лондонското Сити, повтори думите си отпреди две седмици, когато направи поредица от откровени коментари на технологична конференция в Бостън.

Тогава той предупреди, че някои служители в компанията му са поискали да напуснат Великобритания и САЩ, тъй като смятат, че двете страни вече не харесват имигрантите и те не са добре дошли там.

Това не беше разумно и излизането от тази ситуация ще е много трудно и болезнено. Това ще навреди на индустрията. Хората вече се местят в други европейски градове, включително ние, каза магнатът.

Използвани са материали на БТА