Русия и Съединените щати не успяха да изгладят различията си по време на визитата на държавния секретар Майк Помпео в Москва.

Помпео трябваше да пристигне в Русия вчера, но направи изненадващ завой към Брюксел. Днес той се срещна последователно с външния министър Сергей Лавров и с президента Владимир Путин. Различията остават по отношение на Иран, Венецуела и предполагаемата руска намеса в американските избори.

„Ние ясно дадохме да се разбере, че руската намеса е неприемлива и ако руснаците отново се опитат през 2020 година, това ще сведе нашите отношения до най-лошото им ниво”, заяви Майк Помпео, държавен секретар на САЩ.

„Преди няколко дни имах възможност да разговарям с президента Тръмп по телефона и останах с впечатление, че той е настроен за възстановяване на американско-руските отношения и разрешаване на въпросите, които са от взаимен интерес”, каза президентът на Русия Владимир Путин.

Двамата президенти Владимир Путин и Доналд Тръмп вероятно ще имат среща на четири очи на предстоящата среща на върха на Г-20 следващия месец.