Повечето магазини за търговия на дребно в Гърция възстановяват работата си. Те отварят по системите click away и click inside (с предаване на стоките извън магазина или вътре, но с предварителна уговорка).

Затворени остават обаче търговските обекти в Солун, Ахая и Козани. Там отварянето се отлага с поне една седмица. Причините са значителното увеличаване на активните случаи на коронавирус и високата степен на запълненост на интензивните отделения в болниците.

В останалите части на Гърция клиентите ще могат да посещават магазините само с предварителна уговорка и след изпращане на есемес на номер 13032 за целта на излизането. Излизането за покупки ще бъде позволено веднъж дневно и ще може да продължава до три часа, предаде АНА-МПА, цитирана от БТА.

В магазините ще се допуска най-много един човек на всеки 25 квадратни метра търговска площ, но не повече от 20 души общо. Допуска се удължено работно време на магазините от 7 ч. сутринта до 20,30 вечерта от понеделник до събота.

Големите търговски центрове ще останат затворени в регионите със "силно увеличен риск", сред които е и столичната област Атика.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!