Съдът в гръцкия град Неаполис отложи гледането на мерките на двамата българи, обвинени в убийството на гръцки лекар. Причината – днес те са били без защитници.

37-годишният действащ  полицай от Казанлък Красимир Карчев и 38-годишната Дешка Говедарова са обвинени за убийството на кардиолога Христодулу Каландзаки. Според обвинението, българинът е застрелял медика, докато той се връщал от работа, а замисълът за престъплението  бил на българката, съпруга на Каландзаки. С нея Карчев имал интимни отношения.

38-годишната Дешка, известна още като Деси, е живяла в село Копринка. Тя е най-малкото от общо четири деца в семейството. За нея се е грижел брат й, Николай Божков.

Според обвинението, убийството е извършено за пари- Карчев и приятелката му искали наследството на доктора. Инцидентът може да има негативни последици за сънародниците ни Крит.„Чуваха се изрази като " всички да се омитат оттук, да си стягат багажа", "ако това беше в еди-кое си село, досега всичките да са избити", разказа един от тях – Петър Атанасов.

Братът на Говедарова отрича сестра му да е автор на престъпния сценарий.

Съдът в Неаполис ще заседава отново в сряда.