В Баварските Алпи лидерите на страните от Г-7 изпратиха знак за единство. Именно сигналът, че са заедно в решенията си беше особено важен за лидерите, доказва го и общата им снимка пред небезизвестната пейка, на която преди 7 години се снимаха и тогавашният германски канцлер Ангела Меркел и американският президент Барак Обама.

Клубът на седемте богати демокрации демонстрира единство в подкрепата си за Украйна и иска да помогне на страната за възстановяване и след края на войната.

„Нуждаем се от "План Маршал" за Украйна. Тoй трябва да бъде добре планиран и развит, това е наша цел", каза кацлерът Олаф Шолц.

„Русия не може и не трябва да печели. Нашата подкрепа за Украйна и нашите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато е необходимо“, заяви Еманюел Макрон.

Лидерите се договориха за допълнителни 4,3 милиарда евро, за да подпомогнат най-засегнатите от глобалната криза с глада.

Канцлерът Шолц успя да привлече останалите лидери и към своята идея за международен "климатичен клуб", който да се стреми за намаляване на емисиите на парникови газове.