Лидерът на руската Чеченска република Рамзан Кадиров обеща "да прати на оня свят" виновниците за екзекуцията на чеченец, предаде ТАСС.

"Ислямска държава" разпространи в интернет видеоматериал, на който мъж, говорещ на руски език, признава, че е шпионин на руските тайни служби, след което бива обезглавен от друг мъж, който също говори на руски, съобщи по-рано Асошиейтед прес.

На записа се вижда седнал мъж в оранжев гащеризон, който обяснява за вербуването си от руските служби. Той казва, че е бил изпратен в Сирия, за да събере информация за терористичната групировка, а преди това е живеел в Чечения.

Автентичността на видеото и на твърденията засега не може да бъде потвърдена, а руското външно министерство и руската Федерална служба за сигурност не са направили коментар.

"Това е чеченец, отсекли са му главата, има потвърдени факти, а че е работил за някого - не вярвам в това, защото по това как говореше, как беше седнал, според мен нещата са нагласени", каза Кадиров. Той обеща да проучи видеозаписа.